Terug naar top
 
07 feb 2020

Persbericht FEBEV: Alimento plaatst de KMO-bonus in de kijker op ledenevent Febev

ALIMENTO presenteert de KMO-bonus aan de leden van FEBEV.

22 nov 2019

Herinnering - Opfriscursus Animal Welfare Officer

OPGELET! LAATSTE KANS! DE INSCHRIJVINGEN WORDEN OP 26/11/2019 AFGESLOTEN De Opfriscursus Animal Welfare Officer werd goedgekeurd door de Dienst Dierenwelzijn van de Vlaamse Overheid in het kader van artikel 7 §5 van het BVR van 19 februari 2016, voor een totale duur van 6 uur.

22 nov 2019

Persbericht - Belgische economische missie naar China

29 mrt 2019

Persbericht FEBEV: Febev zet samen met Alimento zijn schouders onder de Vleesacademie

FEBEV heeft in samenwerking met Alimento de vleesacademie opgezet

12 okt 2018

Persbericht ASF: HET CONSORTIUM AGROFRONT – BFA – FEBEV STELT ZICH BURGERLIJKE PARTIJ

Het Agrofront alsook de mengvoederfederatie BFA en FEBEV stellen zich burgerlijke partij in het dossier.

15 sep 2018

Persbericht - Agrofront, BFA en FEBEV vragen maatregelen tegen Afrikaanse varkenspest

Naar aanleiding van het uitbreken van de Afrikaanse varkenspest in de provincie Luxemburg, vragen Agrofront, BFA en FEBEV prioritaire maatregelen te nemen om een verdere verspreiding van Afrikaanse varkenspest in België te verhinderen.

05 jul 2018

Persbericht FEBEV: Sector veroordeelt overdreven hardhandige actie 269 Libération Animale

22 jun 2018

Persbericht FEBEV: Belgische vleessector keurt bindend charter ‘vlees voor de toekomst’ goed

Duidelijk engagement voor duurzame, integere en veilige vleesketen

10 apr 2018

SAVE THE DATE - Algemene vergadering FEBEV - 11/06/2018

SAVE THE DATE - Algemene vergadering FEBEV - 11/06/2018 @ ING Brussel

14 mrt 2018

PERSBERICHT BELGISCH KETENOVERLEG - Vertrouwen herstellen en controles versterken

Gelieve in bijlage het persbericht te vinden, voortkomend uit het ketenoverleg van 13/03/2018 naar aanleiding van de incidenten bij VEVIBA.

08 mrt 2018

Persbericht FEBEV - VOOR FEBEV GELDT EEN NULTOLERANTIE OP VLAK VAN INTENTIONELE FRAUDE

FEBEV, alsook zijn leden plaatsen transparantie centraal waarbij het nauw naleven van de Belgische regelgeving inzake voedselveiligheid een basisvereiste is.

11 jan 2018

Persbericht ketenoverleg - IPA over meer transparantie bij het slachten van runderen

11 januari 2018 - De discussie tussen de landbouworganisaties en de slachthuizen over de noodzaak van meer transparantie bij slachting en weging op de slachtvloer loopt al jaren. De voorbije maanden is het bilateraal overleg tussen het Agrofront en FEBEV geïntensifieerd. Uiteindelijk zijn de verschillende partijen tot een consensus gekomen die moet bijdragen tot meer transparantie in de keten. Dit akkoord werd op 11 januari formeel ondertekend door de voorzitters van de betreffende organisaties.

20 dec 2017

Persbericht FEBEV - FEBEV en Waalse overheid ondertekenen convenant dierenwelzijn

Brussel, 20 december 2017 – Vandaag heeft FEBEV samen met de Waalse minister voor dierenwelzijn Carlo Di Antonio en de Waalse ministers Collin en Jeholet een convenant dierenwelzijn ondertekend.

18 dec 2017

Persbericht FEBEV - FEBEV en het FAVV ondertekenen engagementsverklaring

Brussel, 18 december 2017 – Op vrijdag 15 december 2017 hebben FEBEV en het FAVV een convenant betreffende de hygiëne en de export in de vleessector ondertekend, met als doel de constructieve dialoog tussen beide partijen te faciliteren.

06 dec 2017

Geen Dagen Zonder Vlees in 2018

In 2018 zal er geen campagne zijn van Dagen Zonder vlees. Dat melden de initiatiefnemers. Volgens woordvoerster en actrice Marieke Dilles hebben ze het gevoel dat ze vorig jaar de limiet hebben bereikt qua aantal deelnemers. Daarom wil de organisatie zich nu bezinnen. "We willen fris blijven en kiezen er daarom voor om volgend jaar onze campagne niet te herhalen. Wat de toekomst brengt zullen we nog zien", klinkt het. Daarmee sluit ze niet uit dat er in 2019 "iets nieuws" wordt gelanceerd.

05 dec 2017

Persbericht FEBEV - Harde Brexit zou catastrofe zijn voor Belgische vleessector

Brussel, 5 december 2017 – FEBEV onderschrijft het standpunt en de conclusies vanuit de Europese Vleesfederatie UECBV die de impact van een ‘harde Brexit’ op de Europese en Belgische vleessector catastrofaal noemt.

04 dec 2017

Europees Hof buigt zich over onverdoofd slachten

Volgens de advocaat-generaal bij het Hof van Justitie in Luxemburg schendt het verbod op onverdoofd slachten op tijdelijke slachtvloeren de vrijheid van godsdienstbeleving niet en blijft de Europese slachtverordening van 2009 onverminderd behouden. Het advies van de advocaat-generaal is nog geen definitieve uitspraak van het Hof, maar wordt in de meerderheid van de gevallen wel gevolgd. “De praktijk is en blijft met andere woorden verboden”, reageert GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch tevreden.

11 okt 2017

EU niet happig op 70.000 ton Zuid-Amerikaans rundvlees

België en een aantal andere Europese landen tonen zich ongerust over het voorstel van de Europese Commissie om in het kader van een handelsakkoord met de landen van het Mercosur-blok jaarlijks 70.000 ton rundvlees op de EU-markt toe te laten. De Franse minister van Landbouw Stéphane Travert trok als eerste aan de alarmbel. Federaal minister van Landbouw Denis Ducarme vraagt een impactanalyse. Hij is ook bezorgd over de voorgestelde importquota voor suiker.

06 okt 2017

FEVIA - De voedingsdriehoek op zijn kop: 3 vragen van de voedingsindustrie

Nee, de lancering van de nieuwe Vlaamse voedingsdriehoek was geen zwarte dag voor de voedingsindustrie. Meer zelfs: heel wat sectoren binnen onze diverse sector zijn best te vinden voor de uitgangspunten van de voedingsdriehoek. En inderdaad: het is niet aan de voedingsindustrie om wetenschappelijk advies te geven over voeding. Maar sta ons toe enkele essentiële vragen te stellen. Want na de jubelende reacties van enkele traditionele critici van de voedingsindustrie over het feit dat de sector niet werd betrokken, klinkt intussen steeds luider de roep: «En waar staan kwaliteit en het genieten van voeding in dit model?».

20 sep 2017

Simplistisch en ongenuanceerd: vlees- en voedingsindustrie niet mals voor vernieuwde voedingsdriehoek

De nationale beroepsvereniging van slachthuizen en uitsnijderijen Febev vindt de vernieuwde voedseldriehoek die het Vlaams Instituut Gezond Leven voorstelde "simplistisch en ongenuanceerd". De organisatie is niet de enige die bedenkingen heeft.

Onze partners

© 2020 - Federatie van het Belgisch Vlees vzw |  Disclaimer