Terug naar top
Wachtwoord vergeten?

De Federatie van het Belgische Vlees, FEBEV, is de nationaal erkende beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels die actief zijn in de varkens-, runder-, paarden- en schapensector. FEBEV telt een 130-tal leden, verspreid over de drie gewesten. Deze leden vertegenwoordigen meer dan 90% van het omzetcijfer in de Belgische roodvleessector.

Onze kantoren bevinden zich in het hart van Brussel, waar de dagelijkse werking door een team van specialisten verzorgd wordt.

De voedingsindustrie, en de vleessector in het bijzonder, wordt gekenmerkt door een groot aantal stakeholders waarmee FEBEV in dialoog treedt om de eigen belangen te verdedigen. Denk hierbij aan overheden, dierenrechtenorganisaties, politieke instanties... Daarnaast kanaliseert FEBEV informatie voor zijn leden en helpt het hen bij het vinden van antwoorden op hun vragen, en bijgevolg oplossingen voor problemen die zij ondervinden.

Belgisch vlees wordt naar meer dan 60 landen geëxporteerd. FEBEV staat zijn leden, in samenwerking met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), bij om de exportprocedures te volgen en de noodzakelijke maatregelen te implementeren. FEBEV speelt eveneens een actieve rol in de zoektocht naar nieuwe afzetmarkten, samen met gespecialiseerde overheidsdiensten zoals de Belgian Meat Office (BMO), Flanders Investment & Trade (FIT) en het Waals exportagentschap (AWEX). Op Europees niveau is FEBEV lid van de European Livestock And Meat Trading Union (UECBV).

FEBEV beheert ten slotte unieke monitoringsystemen en een autocontrolegids voor de vleessector om consumenten wereldwijd bijkomende garanties te bieden op vlak van kwaliteit en voedselveiligheid. 

Op het publieke gedeelte van deze website vindt u onder de menu’s aan de rechterkant alle informatie over Febev. Via het menu bovenaan vindt u alle informatie over de vleessector, over het ledenbestand en over de manier waarop het lidmaatschap kan worden aangevraagd. Alle persberichten die de voorbij jaren werden gepubliceerd, zijn ten slotte terug te vinden onder het menu “Persinfo”.

Leden hebben op deze website toegang tot het menu “MyFebev” waarin een grote hoeveelheid informatie over uiteenlopende onderwerpen, zoals kwaliteit en export, is opgenomen. Daarnaast kunnen leden er ook bedrijfsspecifieke informatie terugvinden, zoals analyseresultaten in het kader van monitoringplannen. 

Recente nieuwsberichten Alle nieuwsberichten

11 JAN

Persbericht ketenoverleg - IPA over meer transparantie bij het slachten van runderen

11 januari 2018 - De discussie tussen de landbouworganisaties en de slachthuizen over de noodzaak van meer transparantie bij slachting en weging op de slachtvloer loopt al jaren. De voorbije maanden is het bilateraal overleg tussen het Agrofront en FEBEV...

20 DEC

Persbericht FEBEV - FEBEV en Waalse overheid ondertekenen convenant dierenwelzijn

Brussel, 20 december 2017 – Vandaag heeft FEBEV samen met de Waalse minister voor dierenwelzijn Carlo Di Antonio en de Waalse ministers Collin en Jeholet een convenant dierenwelzijn ondertekend.

18 DEC

Persbericht FEBEV - FEBEV en het FAVV ondertekenen engagementsverklaring

Brussel, 18 december 2017 – Op vrijdag 15 december 2017 hebben FEBEV en het FAVV een convenant betreffende de hygiëne en de export in de vleessector ondertekend, met als doel de constructieve dialoog tussen beide partijen te faciliteren.

6 DEC

Geen Dagen Zonder Vlees in 2018

In 2018 zal er geen campagne zijn van Dagen Zonder vlees. Dat melden de initiatiefnemers. Volgens woordvoerster en actrice Marieke Dilles hebben ze het gevoel dat ze vorig jaar de limiet hebben bereikt qua aantal deelnemers. Daarom wil de organisatie...

Onze partners

© 2018 - Federatie van het Belgisch Vlees vzw |  Disclaimer